Феята Розичка и българските деца по света: Мая и концертът на талантите

front cover Bg for website small size

 

Мая е едно българско момиченце, което живее със семейството си в една много висока сграда в центъра на Чикаго. Както всички деца в нейното училище, Мая няма търпение да участва в училищния концерт на талантите. Но в деня на първата репетиция наперената гимнастичка Хубавата Сузи я изключва от групата си. Мая е съкрушена, но ето че скоро при нея идва една специална гостенка – българската фея Розичка, закрилница на всички български деца по света.

От Розичка Мая научава защо българските деца са смели и талантливи и намира кураж да организира приятелите си, за да участват в концерта на талантите с изпълнение на българско хоро.

Дали Мая и групата й ще успеят да се научат да играят Шопска копаница? А дали ще успеят да се представят добре на концерта, когато носиите им изчезват от съблекалнята минути преди изпълнението им?

Книжката е изпълнена с интересни диалози, изненадващи обрати и много тропане и броене "едно-две-триии-четири-пет". Чрез тази увлекателна история децата не само ще се докоснат до магията на българското хоро но и, заедно с Мая, ще се научат как да намират кураж в сърцата си, да вярват в собствените си сили и да бъдат лидери.

„Мая и концертът на талантите“ е първата книжка от поредицата „Феята Розичка и българските деца по света“.

Книжката е с меки корици и черно-бели илюстрации.

За да прочетете откъси от книжката, натиснете тук

За да закупите книжката от чужбина чрез Amazon.com, натиснете ТУК

За да закупите книжката от България с доставка до офис на Еконт, с наложен платеж, натиснете ТУК

 

11 та глава децата играят хоро на сцената

 

Бюлетин

 

logo thin white 1

Споделяме духа на България с българските деца по света.

©2017 Детство мое

Уеб агенция "Кая Про" ООД, София